Grad Sremska Mitrovica
A | A
1 2 6 7 8

Izdvajamo

Sportski klubovi

KAJAKAŠKI KLUB "VAL"
KK "Val" u Sremskoj Mitrovici osnovan je 28. I 1949. godine.
U periodu od 1949. do 1955. godine klub egzistira kao Brodarsko društvo "Val", u čijem sastavu rade sekcije: kajaka, jedriličarska i brodomodelarska. U tom periodu dominiraju brodomodelari i jedriličari. Godine 1952. "Val" je pobednik Dunavske regate u jedrenju.
AdresaSremska Mitrovica, Promenada bb
Telefon063/1975867
Emailmpa.mil@nadlanu.com
detaljnije...
Od 1955. godine izradom domaćih olimpijskih kajaka stvara se prva takmičarska ekipa koja postiže zapažene rezultate. U prvih 25 godina postojanja (do 1975. godine) "Val" je osvojio 9 puta prvo mesto u ekipnom plasmanu, a takmičari Vala učestvovali su na četiri olimpijade (Rim 1960, Tokio 1964, Meksiko 1968 i Minhen 1972).
"Val" je danas ekipno u samom vrhu domaćeg kajakaškog sporta, a imao je i svoje predstavnike na olimpijadama u Sidneju i Atini.

Kajak klub "Val" predstavlja dom sportova na vodi površine 800m2 sa teretanom i magacinskim prostorom za čamce i opremu koji okuplja mlade sa područja Srema. Klub danas ima formirane grupe u mini kajaku, olimpijskom kajaku i kanuu.
ODBOJKAŠKI KLUB "MAČVA"
Odbojkaški klub “Mačva” iz Mačvanske Mitrovice postoji od 2006 godine i kroz delovanje afirmiše sport, prvenstveno odbojku, kod dece osnovnoškolskog uzrasta, kao jedan od načina zdravog načina života i razmišljanja. Ideja vodilja i pokretačka snaga delovanja je omogućiti deci pravilno životno usmerenje, mentalni i fizički razvoj, a sve to kroz bavljenje sportom i pomoći im da na putu odrastanja ne krenu stranputicom, oličenoj u narkomaniji, alkoholizmu, kockom i svim onim zlom koje ih na tom putu vreba.
AdresaMačvanska Mitrovica, ul. Mačvanski kej 29
Telefon060/135-0-615
Emailodbojkaskiklubmacva@gmail.com
detaljnije...
Klub u svom sastavu trenutno okuplja dve pionirske selekcije odbojkaša i odbojkašica uzrasta od jedanaest do četrnaest godina, kao i jedan pogon školske odbojke, gde su uključena deca oba pola, uzrasta od devet do četrnaest godina iz Mačvanske Mitrovice i sela koja joj gravitiraju, Zasavice, Salaša Noćajskog i Noćaja. Ukupan broj dece uključene u rad je preko pedeset. Sa decom, kao trener, volonterski radi profesor fizičkog vaspitanja Branimir Žilić, uz stručnu pomoć licenciranog odbojkaškog trenera i odbojkaškog sudije Stanislava Savića. Sa decom se vrši stručni pedagoški rad, a kao dokaz za to, mogu posvedočiti postignuti rezultati muške pionirske selekcije, deca rodjena 1996 i 1997 godine koja je na takmičenju „Novembarski dani 2008“ održanom u Sremskoj Mitrovici osvojila prvo mesto u svojoj kategoriji.
Boje dresova naših takmičara, u osnovnom kompletu je crvena, a rezervni su beli. Klub se u svom radu sreće sa mnogobrojnim problemima, a najveći predstavlja nedostatak adekvatne sale za treninge, pošto sala Osnovne škole u Mačvanskoj Mitrovici ne zadovoljava elementarne standarde odbojkaške igre prvenstveno zbog visine koja iznosi 4,2 metra.
Odbojkaški klub je organizator turnira pionirskih kategorija. Turniri se odigravaju u Sali Osnovne škole u selu Noćaj.ŠAHOVSKI KLUB ''BORAC'' VELIKI RADINCI
Klub je osnovan 21. jula 2006. godine i ima status udruženja građana.
Zaštitni znak kluba je bela dama, a zastava kluba je plavo-žuta boja. Izabrani organi kluba su: Skupština kluba, Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Predsednik i sekretar kluba.
Broj članova: 15 seniora i 10 kadeta.
AdresaRumska br.2, Veliki Radinci
PredsednikVujinović Miroslav
Telefon022/660-040 i 063/1651941 (Ilija Mišković); 064/149-74-070 (Vujinović Miroslav)
Emailchessclub-borac@yahoo.com
detaljnije...
Najbolji plasman kluba je treće mesto u 2008. godini, a osvojena priznanja Diploma šahovskog Saveza Vojvodine. Okvir takmičenja je Zonska liga Srema.
Najbolje plasirani takmičari su: Gladić Steva, Kolognat Krešimir i Dinić Nenad.
Ostvaren plasman u 2009. godini je šesto mesto u Zonskoj ligi Srema.
JU-JUTSU KLUB ''BEZBEDNOST'' SREMSKA MITROVICA
Ju-jutsu klub ''Bezbednost'' iz Sremske Mitrovice osnovan je 2000. godine od strane Alimpić Aleksandra, nosilac crnog pojasa 3. dan i grupom entuzijasta, zaljubljenika u borilačke sportove. Dosadašnjim radom klub je iznedrio 7 članova koji su stekli majstorska zvanja (crni pojas), od kojih su dvojica bili reprezentativci R. Srbije.
AdresaVase Stajića bb, Sremska Mitrovica
KontaktAlimpić Aleksandar
Telefon064/1661264
detaljnije...
Klub se takmiči u okviru Ju jutsu federacije Srbije, Džudo saveta Srbije i Saveza borilačkih veština Srbije. Takođe, klub je član u više internacionalnih saveza borilačkih veština, među kojima posebno izdvajamo MAIF (Martial arts international federation). Do sada su na takmičenjima (na nivou R. Srbije) ostvarivani visoki rezultati, koji se ogledaju u višestrukim prvacima države u različitim kategorijama.
Osim takmičenja, klub često uzima učešće i na prezentacijama borilačkih veština u Beogradu i Novom Sadu, među najuspešnijim sportskim klubovima iz ove branše, kojom prilikom njihov prikaz ostaje zapažen među vodećim licima borilačkog sporta u R. Srbiji.
Treninzi se održavaju ponedeljkom, sredom i petkom od 20 časova u prostorijama atomskog skloništa, u naselju ''Orao'' u Sremskoj Mitrovici.
Treninge vode Nikolovski Vladimir i Jašćur Dejan, nosioci majstorskog zvanja i osvajači mnogih medalja.
STRELJAČKI KLUB ''ŽIVKO RELIĆ-ZUC'' SREMSKA MITROVICA
Prvo streljačko društvo u Sremskoj Mitrovici osnovano je 1871. godine i bilo je sastavljeno od 38 civila i 3 oficira.
Inicijativa za osnivanje Streljačkog društva u Sremskoj Mitrovici, posle drugog svetskog rata, prvi put je pokrenuta maja meseca 1950. godine, kada je izabran Inicijativni Odbor za osnivanje Streljačkog društva. Za predsednika je izabran Rada Mihajlović, a za sekretara Živko Relić. Naziv družine bio je ''Stanko Paunović Veljko''.
Od 4. jula 2006. godine Streljačka družina je promenila naziv u Streljački klub ''Živko Relić-Zuc''.
AdresaVodna br. 45a, Sremska Mitrovica
PredsednikĐurađ Čičić
Telefon022/622-370
Emailskzuc@ptt.rs
Webwwwskzuc.org.rs
detaljnije...
Kluib je kroz svoju šesdesetogodišnju istoriju stekao veliku afirmaciju na celom prostoru bivše Jugoslavije. Zahvaljujući izgrađenom malokalibarskom strelištu, sa dvadeset mesta, gde postoje idealni uslovi za postizanje visokih sportskih rezultata, kao i dobroj organizaciji, već više od 40 godina reprezentativci države se pripremaju u Sremskoj Mitrovici, za sva velika takmičenja i za Olimpijske igre.
Na ovom strelištu je uspešno održano više prvenstava Srbije i Jugoslavije. Nebrojeno puta strelci ovog kluba su osvajali prva mesta na prvenstvima države u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, u raznim disciplinama (vazdušno i malokalibarsko oružje).
Iz kluba su ponikla četiri reprezentativca Srbije i Jugoslavije: Kresojević (ud. Savčić) Biljana, Perge Franja, Šarić Franjo i Relić Nebojša.
U novijoj istoriji kluba, bilo je mnogo uspešnih sportista-strelaca našeg kluba, uglavnom mlađih uzrasnih kategorija, koje je sve teško nabrojati. Među najuspešnije ubrajaju se juniorke: Čuković Milica, Šarić Marijana, Andrić Sanja, Perenčević Danijela i Mamlić Marija, i juniori: Čuković Bojan, Mamlić Marko i Mamlić Sveto.
Najuspešniji sportski rezultat u toku ove godine je osvojena bronzana medalja na Prvenstvu Srbije, u gađanju vazdušnom puškom u konkurenciji juniorki.
ODBOJKAŠKI KLUB ''PRVI TEMPO'' SREMSKA MITROVICA
Današnji klub je predhodnih 12 godina funkcionisao kao školska sekcija u Osnovnoj Školi “Jovan Jovanović - Zmaj” a pod iskusnim okom prof. Zoltana Hegediša takođe ova školska sekcija služila je kao neiscrpan izvor mladih igračica koje su svoju karijeru nastavljale u Odbojkaškom klubu “Srem- ddor” koji je svoja takmičenja ostvarivao u I Saveznoj ligi za devojke.
Krajem 2003 godine dolazi do promena u OK ”Srem-ddor” i do gašenja kluba samim tim je i takmičarska perspektiva dece koja su trenirala u školskoj sekciji opala i dovela do potrebe osnivanja novog kluba i stvaranja novog takmičarskog pogona.
PredsednikSrđan Božić
Telefon064/1849-450 Srđan Božić
Emailprvitempo@ptt.rs
Webwww.prvitempo.org.rs
detaljnije...
Videvši veliku potrebu i zainteresovanost dece za dalje takmičenje prof. Zoltan Hegediš u saradnji sa prof. Srđanom Božićem osniva Odbojkaški klub “Prvi tempo" 30.novembra 2004.godine i time produžava tradiciju ženske odbojke u Sremskoj Mitrovici.
Danas, nekadašnja sekcija jedne Mitrovačke Osnovne škole (J.J.-Zmaj) je postala Klub i i trenutno broji oko 200 članova.
Inovacija u Klubu je razvitak muške grupe koja se razvila pod uticajem velikih uspeha koje je postigla Pionirska ekipa pod vodstvom prof. Zoltana Hegediša.
Tendencija porasta članova u O.K. ”Prvi tempo” dovela je do toga da se trenutno takmiče dve ekipe u ligaškom delu i četiri ekipe u mlađe uzrasnim ligama.
Sadašnje takmičenje Prvi tempo ostvaruje u I Vojvođanskoj ligi sa muškom ekipom i u II ligi srbije sa ženskom ekipom.
MODELARSKI KLUB ''SIRMIUM'' SREMSKA MITROVICA
Najveći uspeh u 2009. organizacija 12-og Evropskog prvenstva u raketnom modelarstvu, dodeljena organizacija 18-og Svetskog prvenstva u raketnom modelarstvu za juniore i seniore 21.-28.08.2010.
PredsednikAndrija Dučak
Telefon022/631-273
Emailoffice@mksirmium.com
Webwww.mksirmium.com
ODBOJKAŠKI KLUB ''SREM 022'' SREM. MITROVICA
Odbojkaški klub Srem 022 je osnovan u septembru 2009. godine.
Za predsednika je izabran Zoran Kovačić, a za predsednika skupštine Lale Andonović.
PredsednikZoran Kovačić
Telefon063/7728617
Emailzkovacic09@gmail.com
detaljnije...
Treninzi se odvijaju u O.Š. Slobodan Bajić Paja, a raspolažemo sa grupom dečaka pionira, kadeta i mladjih pionira. Učestvovali smo u pionirskoj i kadetskoj regionalnoj ligi, kao i gradskoj ligi mladjih kategorija. Trenutno smo se plasirali na polufinalni turnir u pionirskoj selekciji Odb, saveza Vojvodine.
Takodje smo učestvovali na svim turnirima za mladje kategorije i u odbojci na trgovima i pesku i uvek zauzimali visoke pozicije.
Politika kluba je nastavak stvaranje mladih igrača i učestvovanje na svim takmičenjima, od osnovnog do saveznog nivoa.
Nastavićemo da razvijamo odbojkaški sport u Sremskoj Mitrovici i da pružamo stručnu brigu o deci.KLUB AMERIČKOG FUDBALA ''SIRMIUM LEGIONARIES'' SREM.MITROVICA
Klub američkog fudbala ''Sirmium Legionaries'' osnovan je u martu 2002. godine i najstariji je klub u Srbiji. Klub se godinama uspešno takmiči u najvišem rangu takmičenja i redovno sezonu završava među prve četiri ekipe. Napretkom kluba tokom godina i kvalitetnim radom iz kluba je izašlo i nekoliko reprezentativaca, među kojima se najviše istakao running back Zoran Lončarević, kapiten Legionara i reprezentacije Srbije.
PredsednikKolibar Mirjana
Websirmiumlegionaries.com
detaljnije...
Za najveće uspehe kluba smatraju se osvojeno drugo mesto u šampionatu Srbije 2004. godine; osvajanje CRO-bowla 2007 godine, internacionalnog turnira u Zagrebu gde su učestvovale ekipe iz Italije, Slovenije i Hrvatske.
Da se u klubu dobro radi potvrđuje i poslednji uspeh najmlađih igrača u klubu (uzrast do 16 godina) na turniru ''Beogradski pobednik'', gde su osvojili prvo mesto u fleg fudbalu (bezkontaktnoj verziji američkog fudbala). Na turniru je učestvovalo 8 ekipa iz cele Srbije, koji je održan u decembru mesecu 2009. godine.
U klubu postoje tri takmičarske kategorije: flegovci (do 16 godina), juniori (od 16 do 19 godina) i seniorski tim. Klub trenutno čini oko 50 igrača svih takmičarskih kategorija.
Trener fleg ekipe i juniorskog tima: Mladenov Vladimir
Trener seniorskog tima: Šimleša Darko (trener odbrane) i Simjanovski Paskal (trener napada)
Predsednik kluba: Kolibar Mirjana
Sportski direktor: Vujasinović VesnaŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB ''SREM'' SREM. MITROVICA
Ženski odbojkaški klub ''Srem'' je osnovan 26.01.2005. godine.
Boje kluba : plavo - bela
Predsednik kluba je Slobodan Stojilković, a treneri koji trenutno rade u klubu su: Rađenović Dragan, Foro Mihalj, Radovanović Srđan i Stojilković Slobodan.
AdresaFruškogorska 22, Sremska Mitrovica
PredsednikStojilković Slobodan
KontaktStojilković Slobodan
Telefon064/1271138
Emailsrem.zok@gmail.com
detaljnije...
Trenutno se seniorska ekipa takmiči u II Saveznoj ligi grupa Sever, sezona 2009/2010. U sezoni 2006/2007 pionirska ekipa je zauzela I mesto na prvenstvu Vojvodine i III mesto na državnom prvenstvu. U sezoni 2007/2008 pionirska ekipa je opet zauzela I mesto na prvenstvu Vojvodine i III mesto na državnom prvenstvu. U sezoni 2008/2009 kadetska ekipa je zauzela II mesto na prvenstvu Vojvodine, a IV mesto na državnom prvenstvu. U istoj takmičarskoj sezoni juniorska ekipa je zauzela II mesto na prvenstvu Vojvodine i VI mesto na državnom prvenstvu. Na međunarodnom kadetskom turniru u Poljskoj, u maju 2008. godine (II mesto), a na međunarodnom kadetskom turniru u junu 2009.godine u Sremskoj Mitrovici, takođe osvojeno II mesto.
FUDBALSKI KLUB ''SREM''
Fudbalski klub ''Srem'' osnovan je 1919. godine.
AdresaPromenada br.36, Sremska Mitrovica
PredsednikKaraičić Biljana
Telefon022/622-651; 061/3030095
FUDBALSKI KLUB ''LSK'' LAĆARAK
Fudbalski klub ''LSK'' osnovan je 1928. godine.
Adresa1. novembar br.250, Laćarak
KontaktVukadin Savić-sekretar
Telefon022/670-644
JUDO KLUB ''LSK'' LAĆARAK
Dzudo i sambo klub LSK iz Laćarka osnovan je 28. marta 1995. godine, a osnovao ga je Bogdan Jovetić. Boje kluba su zeleno-bela. U klubu treniraju sve uzrasne kategorije: poletarci, mlađi i stariji pioniri, kadeti, juniori i seniori. Treninzi se svakodnevno odvijaju u Domu kulture u Laćarku. U klubu ukupno trenira 76 takmičara.
Adresa1. novembar 252 Laćarak
PredsednikDelić Gajo
Telefon022/672-962 i 062/455-643
Emailsmcetko@nadlanu.com
detaljnije...
Od svog osnivanja pa sve do danas takmičari dzudo i sambo kluba LSK iz Laćarka osvojili su ukupno 3871 medalju i 284 pehara širom naše zemlje i inostranstva. Treba napomenuti da je 2007. godine, mlada ženska ekipa Dzudo kluba LSK , osvojila II mesto na ekipnom Kupu Srbije za seniore i seniorke koje se održalo u Beogradu i III mesto u Play off-u iste godine. Od postojanja kluba pa sve do danas u klubu je izraslo 20 reprezentativaca koji su predstavili svoju zemlju i klub na najbolji mogući način osvojivši ukupno 13 balkanskih, 4 evropske i 2 svetske medalje, od kojih je jedna svetska studentska medalja koju je osvojila Dragana Antonić.
FUDBALSKI KLUB ''PODRINJE'' MAČVANSKA MITROVICA
Fudbalski klub ''Podrinje'' osnovan je 1929. godine.
Adresa28. avgusta br. 1; Mačvanska Mitrovica
PredsednikVladisavljević Aleksandar
Telefon022/651-548; 063/542808
FUDBALSKI KLUB ''BORAC'' MARTINCI
Fudbalski klub ''Borac'' iz Martinaca osnovan je 1925. godine.
AdresaRadnička br. 8
PredsednikErić Zoran
Telefon065/268 0 114
FUDBALSKI KLUB ''ZEKA BULJUBAŠA'' RAVNJE
Fudbalski klub ''Zeka Buljubaša'' osnovan je 1930. godine.
AdresaKneza Miloša bb
KontaktJovanović Draško - sekretar kluba
Telefon069/750605
FUDBALSKI KLUB ''MITROS'' SREMSKA MITROVICA
Fudbalski klub ''Mitros'' iz Sremske Mitrovice osnovan je 1962. godine
AdresaJarački put bb
PredsednikGrujić Ružica
KontaktDimitrić Željko - sportski direktor kluba
Telefon022/622-764; 063/870 13 71
FUDBALSKI KLUB ''SLOGA'' ČALMA
Fudbalski klub ''Sloga'' iz Čalme osnovan je 1932. godine.
AdresaPobeda br 16
PredsednikVukmir Nenad
KontaktMalešević Ranko - sekretar kluba
Telefon064/444 87 83; 064/33 11 736
FUDBALSKI KLUB ''HAJDUK'' DIVOŠ
Fudbalski klub ''Hajduk'' iz Divoša osnovan je 1946. godine.
AdresaPartizanska bb
PredsednikPavlović Dušan
Telefon064/889 45 20; 064/137 23 20
FUDBALSKI KLUB ''ZMAJ'' NOĆAJ
Fudbalski klub ''Zmaj'' iz Noćaja osnovan je 1929. godine.
AdresaMiladina Parmakovića bb
PredsednikOgnjenović Nebojša
KontaktJelikić Slobodan - sekretar kluba
Telefon060/025 74 94; 065/302 20 02
FUDBALSKI KLUB ''SREMAC'' JARAK
Fudbalski klub ''Sremac'' iz Jarka osnovan je 1927. godine.
AdresaŠkolska br. 2
PredsednikMaričić Drago
KontaktStojšić Lazar - sekretar kluba
Telefon064/011 08 28; 064/889 49 60
FUDBALSKI KLUB ''FRUŠKOGORAC'' MANĐELOS
Fudbalski klub ''Fruškogorac'' osnovan je 1930. godine.
AdresaPinkijeva br. 25
KontaktIvošević Dušan - sekretar kluba
Telefon064/870 91 21
FUDBALSKI KLUB ''BUDUĆNOST'' SALAŠ NOĆAJSKI
Fudbalski klub ''Budućnost'' iz Salaša Noćajskog osnovan je 1946. godine.
AdresaTihomira Vasiljevića bb
PredsednikBošković Siniša
KontaktMarković Zvonko - sekretar kluba
Telefon064/1870842; 065/6508777
PLIVAČKI KLUB ''OAZA''
Plivački klub ''OAZA'' osnovan je 1. juna 2007. godine. Boja kluba - crvena. Predsednik kluba - Miodrag Čuturić. Sekretar - Svetlana Tufegdzić. Treneri - Rade Milić, Vladimir Bando i Alaksandar Gavrilović.
AdresaVoganjski put bb, Srem. Mitrovica
PredsednikMiodrag Čuturić
KontaktAleksandar Gavrilović 063/547-823
Telefon022/641-707, 063/547-823, fax.022/615-139
Emailsmsasag@ptt.rs
detaljnije...
Plivački klub ''OAZA'' ukupno ima 63 registrovana plivača i 150 u školi plivanja. Osnovne delatnosti: obuka neplivača, škola plivanja i takmičarsko plivanje. Organizacija takmičenja: Plivački miting ''OAZA Open'' 2007,'08, '09; Plivački miting ''Pingvin Cup'' 2008, '09; Plivački miting ''Picolo 50'' 2009.
Suorganizacija takmičenja: gradska i regionalna, školska takmičenja 2007, '08, '09; Masters plivačka liga ''Aquafit'' 2008, '09 sa KSRFV ''Calisthenic''
Projekti: ''Plivanjem do zdravlja'' suorganizacija sa KSRFV ''Calisthenic'' u okviru Akcionog plana politike za mlade AP Vojvodine.
Najbolji rezultati: Prvenstvo Srbije za 2009. godinu - 34 (12+13+9) medalje, mlađi pioniri I mesto ekipno; Međunarodni Plivački maraton ''Jarak-Šabac 2009.'' 11 medalja (5+4+2).
Najuspešniji pojedinci: Zorana Plavšić, Dragana Duždević, Miloš Starčević, Aleksandar Gluščević, Nikola Bjelić, Aleksandar Golić.
FUDBALSKI KLUB ''BSK'' BEŠENOVO
Fudbalski klub ''BSK'' je osnovan 1928 godine.
Adresaul. Daginje Nikšić bb, Bešenovo
PredsednikLaketić Dragoljub
KontaktMarko Ilić - sekretar kluba
Telefon064/8894815 064/5678253
FUDBALSKI KLUB ''SLOBODA'' ŠAŠINCI
Fudbalski klub ''Sloboda'' je osnovan 1932 godine.
Adresaul. Zmaj Jovina bb, Šašinci
PredsednikNedeljković Steva
KontaktIvanić Ninko - sekretar kluba
Telefon022/684-598 061/3051860
FUDBALSKI KLUB ''NAPREDAK'' ŠULJAM
Fudbalski klub ''Napredak'' iz Šuljma je osnovan 1929 godine.
Adresaul. Slobodana Bajića Paje bb, Šuljam
PredsednikDuško Lazarević
KontaktDuško Lazarević
Telefon064/4160846
FUDBALSKI KLUB ''BORAC'' VELIKI RADINCI
Fudbalski klub ''Borac'' Veliki Radinci, osnovan je 1932 godine.
Adresaul. Fruškogorska br. 1, Veliki Radinci
PredsednikPerić Branko
KontaktPerić Branko
Telefon064/1318097
FUDBALSKI KLUB ''BOSUT'' BOSUT
Fudbalski klub ''Bosut'' iz Bosuta osnovan je 1929 godine.
Adresaul. 10. marta br.15, Bosut
PredsednikLazović Milenko
KontaktLazović Milenko
Telefon022/687-340
FUDBALSKI KLUB ''BORAC'' RADENKOVIĆ
Fudbalski klub ''Borac'' iz Radenkovića osnovan je 1946 godine.
Adresaul. Boračka bb. Radenković
KontaktStanić Dane - sekretar kluba
Telefon064/3553253
FUDBALSKI KLUB ''GRGUREVCI'' GRGUREVCI
Fudbalski klub ''Grgurevci'' osnovan je 1926 godine.
Adresaul. Maršala Tita br. 64, Grgurevci
PredsednikStefanović Siniša
KontaktStefanović Siniša
Telefon066/186950
FUDBALSKI KLUB ''PLANINAC'' LEŽIMIR
Fudbalski klub ''Planinac'' iz Ležimira osnovan je 1939 godine.
Adresaul. Zadružna br. 29, Ležimir
PredsednikŠević Živko
KontaktŠević Živko
Telefon022/663-382, 062/8507562
FUDBALSKI KLUB ''SREM BUMERANG'' SREMSKA MITROVICA
Fudbalski klub ''Srem Bumerang'' osnovan je 2004 godine.
Adresaul. 1. novembra br 61, Sremska Mitrovica
PredsednikDimitrić Željko
KontaktDimitrić Željko
Telefon022/627-605, 063/8701371
FUDBALSKI KLUB ''RADNIČKI'' SREMSKA MITROVICA
Klub je osnovan 15. aprila 1922.godine. Tokom duge i bogate istorije zabeleženi su značajni rezultati, od kojih se izdvajaju- trostruki prvak Sremske lige u sezonama 1956/57, 1965/66 i 1989/90, šampion Vojvođanske lige 1966/67, pobednik Kupa Srema 1961, 1966 i 2010.godine, kao i pobednik Opštinskog kupa Sremska Mitrovica 1976. Fudbaleri „Radničkog“ trenutno se takmiče u Vojvođanskoj ligi Zapad. U klubu postoje selekcije petlića, mlađih pionira, pionira, kadeta, seniora i sekcija veterana u kojima fudbal trenira oko 200 članova.
AdresaBulevar Konstantina Velikog bb, Hesna, S.Mitrovica
PredsednikMatić Goran
Telefon022/636-071
FUDBALSKI KLUB ''SIRMIUM'' SREMSKA MITROVICA
Fudbalski klub ''Sirmium'' iz Sremske Mitrovice osnovan je 1999 godine.
Adresaul. Matije Huđi 36/23, Sremska Mitrovica
PredsednikLjubiša Slijepčević
KontaktLjubiša Slijepčević
Telefon022/624-072, 064/1595100
FUDBALSKI KLUB ''SLOGA'' ZASAVICA I
Fudbalski klub ''Sloga'' iz Zasavice I osnovan je 1937 godine.
Adresaul. Peke Dapčevića bb, Zasavica I
PredsednikBelomarković Žikica
KontaktBelomarković Žikica
Telefon064/6660427
ATLETSKI KLUB "SREM"
AK "Srem" je osnovan 1955. godine. Osnovali su ga učenici mitrovačke Gimnazijesa svojim tadašnjim profesorom fizičkog vaspitanja, Ladislavom Erdegom. Sedište kluba bilo je na stadionu FK "Srem". Prvi atletičari bili su: M. Crnić, S. Paklar, D.Tucić, S. Stojanović i M. Pajčić. U početku je rad bio amaterski, članovi kluba su nastupali na majskim festivalima koji su tada održavani, na krosevima Srema, a pojedini su išli i na pokrajinska takmičenja...
AdresaDr Milana Kostića bb, Sremska Mitrovica
Predsednikdr Dušan Glumac
Telefon0648894960
detaljnije...
Šezdesetih godina Klub aktivnije deluje i atletičari Berislav Smiljanić i Hrvoje Krmpotić osvajaju medalje na pokrajinskim takmičenjima. Treneri su tada bili Čonka, Jukić i Petrović.
Posle njih dolazi jedna nova generacija predvođena Franjom Perge, Ivicom Marketanovićem, Milenkom Bobićem i još nekolicinom takmičara koji su već aktivno trenirali i ostvarivali zapaženije rezultate. To je doprinelo da Dušan Ristić, tadašnji predsednik SOFK, dovede na mesto profesionalnog trenera Božidara Radmanovića. Ovaj Mitrovčanin bio je vojno lice na službi u Splitu gde se uspešno bavio atletikom. Dolazak profesionalnog trenera doveo je i do postizanja boljih rezultata. Osvajane su medalje i na državnim prvenstvima. Prve medalje na prvenstvima SFRJ osvojili su Biljana Cindrić u sprintu na 60m i Zdravko Bilić u bacanju diska. Božidar Radmanović je radio u klubu do 1977. godine, kada odlazi u Celje da radi kao trener. U vreme njegovog rada u Klubu su ponikli mnogi prvaci i državni rekorderi i reprezentativci: Zdravko Bilić, Zlatko Možek, Vladimir Jovanović, Đorđić Dragiša, Ivica Možek, Zlatko Štefanović, Neđo Zeljković, Zdravko Vranković, Jovica Latas, Zorica Ivanovski, Milanka Lazarević, Elizabeta Gomboš, Milijan Vranić, Gordan Brocić i mnogi drugi.
od 1977. godine na mesto profesionalnog trenera dolazi Ivan Joos, koji je u Klubu već radio kao trener pionirske škole, a kao honorarni trener počinje da radi Dragiša Đorđić. Oni nastavljaju putem koji je ustrojio Boža Radmanović i atletičari i dalje nižu dobre rezultate. Ivan Joos radi kao profesionalni trener do septembra 1987. godine. Atletičari koji su ostvarili dobre rezultate i osvajali medalje na državnim prvenstvima, i bili reprezentativci do 1986. godine su: Ruža Ilić-Ranković, Zlatica Perković, danilo Krtinić, Dragana Vićentić, Milica Dimitrić, Drenka Nježić, Dragica Teodosić, Milan i Dragan Sekulić, Slobodan Milovac, Dražen Bošnjak, Nikola Radojčić, Dejan Maljković, Aleksandar Čeleketić, Saša Karan, Zoran Biserčić, Zoran Miščević, Mitar Pavlović, Aleksandar Spajić, Đura Arbanas, Drago Maričić, Goran Pavlović i Đoka Nikolić.
U tom periodu počeo je da radi i Petar Klašnja, kao trener mlađim kategorijama.
Od 1988. godine Dragiša Đorđić postaje profesionalni trener, a Joos prelazi da vodi školski sport, tako da u Klubu rade Đorđić, kao profesionalni trener i Klašnja, kao honorarni trener. Ubrzo im se pridružuje i Milica Dimitrić, koja radi sa pionirima. Atletičari kluba nastavljaju sa postizanjem dobrih rezultata i najbolji atletičari su: Daliborka Jovanović, Danijela Bugarski, Slavica Mitrović, Vesna Latković, Goran Vukajlović, Robert Lukić, Predrag Đukić, Bojan Komlenić, Nataša Meši, Mirjana Milinović, Dušan Glumac, Miroslav i Vladimir Erak, Dolores i Dajana Đaković, Dalibor Radanović.
Posle njih nastupa plejada mlađih takmičara koji su i sada aktivni: Violeta Nikolajević, Uroš Vuković, Filip Maljković, Ivona Šarić, Monika Marić, Mirjana Čubra, Jovanka i Darinka Kerac, Katarina Braunštajn, Mirjana i Aleksandra Kostadinović i Boris Laketić.
Danas je Marija Vučenović najbolja takmičarka Kluba, višestruka prvakinja države u pionirskoj, mlađoj juniorskoj i juniorskoj konkurenciji u disciplinama bacanja koplja i kugle. Ove godine je bila IV na Svetskom prvenstvu za mlađe juniore i druga na Olimpijskom festivalu mladih Evrope. Ostvarila je normu za nastup na Svetskom prvenstvu za juniore i Olimpijadi mladih u Singapuru, koje će biti održano ove godine. Proglašena je za najboljeg sportistu Grada Sremska Mitrovica u konkurenciji kadeta za 2009. godinu.
U klubu trenutno rade profesionalni trener Dragiša Đorđić i treneri koji rade volonterski Bojan Komlenić i Goran Hodoba, Jasna Drobac i Dajana Đaković. Trener Dragiša Đorđić proglašen je za najboljeg trenera Grada Sremska Mitrovica za 2009. godinu.
Atletski klub Srem je sa Opštinom Sremska Mitrovica i Zborom atletskih sudija Sremska Mitrovica bio organizator mnogih velikih takmičenja: Prvenstvo SFRJ u maratonu 1989. godine, Prvenstvo SR Jugoslavije u krosu 2001. godine, Prvenstvo Balkana u krosu 2002. godine, kao i osnivač Krosa RTS-a.
Ulična trka nosi naziv po rano preminulom atletičaru AK "Srem", Milovanu Lazareviću.
Klub se prošle godine preselio na novoizgrađeni Atletski stadion, gde je dobio i prostorije, te se očekuje da će rezultati takmičara Kluba biti još bolji.
Na zadovoljstvo svih građana Sremske Mitrovice, atletičara AK "Srem" i Upravnog odbora AK " Srem", a verujemo i atletičara i Upravnog odbora AK "Sirmijum", Grad Sremska Mitrovica izgradio je, uz pomoć Vlade Republike Srbije, velelpni objekat Atletskog stadiona, namenjen isključivo atletskim takmičenjima i treninzima. Ovaj objekat jedinstven je u Republici Srbiji.
ATLETSKI KLUB "SIRMIJUM"
Klub je osnovan 1996 . Najznačajniji uspesi 3 učešća na Olimpijadama, 5 seniorskih svetskih i evropskih finala, medalja sa svetskog juniorskog prvenstva, 6 medalja sa Univerzijada i mediteranskih igara, dva treća mesta na ekipnim prvenstvima Evrope za juniore uz 4 finala, 8 seniorskih i 16 juniorskih rekorda Jugoslavije i Srbije, 52 medalje sa Balkanskih šampionata, 63 medalje sa seniorskih šampinata Jugoslavije i Srbije, 154 medalje sa juniorskih prvenstava Jugoslavije i Srbije, 142 medalje sa Krosa RTS-a, 12 atletičara u seniorskoj reprezentaciji Jugoslavije i Srbije, 18 atletičara branilo boje juniorske reprezentacije Srbije. U Klubu je aktivno 14 seniora, 28 juniora i oko 80 pionira koje treniraju 4 trenera sa visokom školskom spremom, Danilo Krtinić,prof , Goran Pavlović,prof, Aleksandar Spajić dipl.inž. i Aleksandar Prokić, prof.U poslednjih 5 godina Klub je konstantno među 4 najuspešnija Srpska atletska kluba .
AdresaDr Milana Kostića bb
PredsednikAleksandar Spajić
KontaktAleksandar Spajić
Emailspajmik@ptt.rs
Webwww.acsirmium.org.rs
detaljnije...
AK Sirmijum je osnovan pre 15 godina, 1996 .godine ali ne pod današnjim imenom i u sadašnjoj formi registrovanog i priznatog atletskog kluba .

Pre više od jedne decenije na igralištu FK Trgovački , sa nevelikom grupom dece prve treninge je počeo održavati Goran Pavlović, bivši atletičar AK Srem. Deca su trenirala na livadi, u obližnjem parku, i počela se takmičiti po obližnjim uličnim trkama i krosevima pod nazivom Atletska škola Trgovački. S proleća sledeće godine u rad se uključuje i Aleksandar Spajić, bivši reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji član beogradskog Partizana i mitrovačkog Srema, tako da se nakon kratkog vremena na njegovu inicijativu osniva Atletski klub Sirmijum, kao udruženje građana koje su osim Pavlovića i Spajića osnovali nekolicina bivših mitrovačkih atletičara i sportskih radnika, Crnić Miodrag, Možek Zlatko, Zeljković Neđo,Vukajlović Goran,Ilić Ruža,Bijuković Miroslav i Krtinić Danilo.

Prve uspehe Klub ostvaruje na Krosu RTS-a , Krosu Politke,dok u zvaničnom atletskom programu,stranice uspeha Kluba počinju sa Kros trčanjima, osvajanjem titula ekipnih prvaka Srbije i Jugoslavije u više navrata.
Prve medalje u zvaničnim atletskim takmičenjima na stazi za Klub donose Dragana Tomašević koja je trenirajući bacanje kugle prve dve godine osvajala titule prvaka države, te postavila rekord Jugoslavije za mlađe juniorke.

1999. god. počinje značajniji rad na klasičnim atletskim disciplinama i pojedinačna , štafetna i ekipna redovna učešća na Kupovima i prvenstvima Vojvodine,Srbije i Jugoslavije na stazi te počeci osvajanja medalja na istim takmičenjima.

U toku 2000. god. U rad Kluba kao trener se uključuje i bivši atletičar Partizana i Srema Danilo Krtinić, kao i Zoran Miščević, bivši atletičar Srema.

2001.god. počinje ekspanzija rezultata AK Sirmijum pre svega u mlađim kategorijama tako da pionirke osvajaju Kup Srbije i Kup Jugoslavije, dok pioniri zauzimaju treće mesto na Kupu, a na pionirskom prvenstvu Jugoslavije u Nišu se osvaja čak sedam medalja kod starijih pionira i pet kod mlađih pionira.To su ostvarile Ivana Novaković, Aleksandra Pavlović, Bojana Jovanović, Dunja Spajić, Iva Miščević, Milica Macanović, Nenad Kljunović, Dalibor Radanović i drugi. Mnoge od tih pionirki su narednih godina bile okosnica Kluba i ostvarivale su mnoge uspehe Kluba. Na prvenstvu Balkana za Juniore Dragana Tomašević osvaja bronzanu medalju.Ivana Novaković postavlja rekord Jugoslavije na 400m prepone za pionirke. Iste godine za Predsednika je izabran Vladimr Milić tako da Klub postaje organizovan u svakom smislu te reči.

EUROPEAN CHAMPION
CLUBS CUP FOR JUNIORS

2002.godine na prvenstvu Balkana za juniore Dragana Tomašević osvaja zlato u disku i srebro u kugli, a ostvaruje u učešće u finalu prvenstva Evrope za starije juniore u Grosetu, dok ostali mlađi takmičari počinju igrati sve značajniju ulogu u domaćoj atletici. Na Olimpijskim danima Mladih Balkana u Ohridu učestvuju četiri mlađe juniorke koje se vraćaju sa medaljama i to Ivana Novaković na 100m prepone i 400m prepone, Dunja Spajić u skoku u vis, Bojana Jovanović na 100m i 4x100m, Aleksandra Pavlović na 400m, te od tada Sirmijum postaje nezaobilazan u svim reprezentativnim selekcijama .Iste godine se učestvuje na ekipnom prvenstvu države za starije juniorke gde se osvaja drugo mesto iza Crvene Zvezde.


2003.je godina ostvarenja današnjeg nivoa Sirmijuma, dakle svrstavanje među 3-4 najuspešnija Kluba u zemlji. Na prvenstvu Evrope za mlađe seniorke Tomašvićeva se uspeva plasirati u finale. Na prvenstvu Balkana za mlađe juniore medalje osvajaju Dunja Spajić- srebro u skoku u vis te Aleksandra Pavlović srebro na 400m,Bojana Jovanović i Zorica Gligorić bronzu na 4x100m.Na prvenstvu Balkana za starije juniore Sirmijum uzima 8 medalja i to Miodrag Đukić zlatnu u koplju, Pavlović Aleksandra srebrnu na 400m i bronzu na 4x400m, Jovanović Bojana bronzu na 200m te srebro na 4x100m, Novaković Ivana bronzu na 4x400m, Subotić Jelena srebrnu na 100m i 4x100m. Na prvenstvu Balkana za seniore medalje za Sirmijum ostvaruju Danijela Čurović srebro u disku, Jelena Subotić bronzu na 4x100m. Na Olimpijskom festivalu mladih Evrope u Parizu učestvuje Bojana Jovanović na 100m i 200m. Mlađe juniorke Gligorić,Jovanović,Novaković,Pavlović postavljaju rekord Jugoslavije u štafeti 100-200-300-400m, dok Aleksandra Pavlović postavlja rekord Jugoslavije za pionirke na 400m. Miodrag Đukić postavlja rekord Jugoslavije u bacanju koplja za starije juniore.Na Kupu Jugoslavije za seniorke Klub osvaja III mesto, a na Kupu za juniorke II mesto.

2004. je godina ekipnog izlaska Sirmijuma u Evropu. Na ime, na ECCCJ- Kupu Evropskih Klubskih Šampiona Evrope za juniorke, takmičeći u Ostravi u početnoj C grupi Sirmijumove juniorke pobeđuju i plasiraju se među 16 najboljih ekipa Evrope. Na domaćem ekipnom prvenstvu i Kupu juniorke dominiraju sa ogromnom bodovnom prednosti . Na Kupu Srbije i Crne Gore seniorke osvajaju III mesto. Iste godine Sirmijum ima predstavnika i na Olimpijadi u Atini gde debituje Dragana Tomašević u bacanju diska. Na prvenstvu Balkana za starije juniore u Banjaluci medalje osvajaju Dunja Spajić u skoku u vis i Sanja Baćić u sedmoboju. Iste godine u seniorskoj reprezentaciji SCG učestvuje četvoro atletičara i to Tomaševićeva u disku, Pavlovićeva na 400m i 4x400m , Jovanovićeva na 4x100m,, Novakovićeva na 400m prepone i 4x400m. U juniorskoj reprezentaciji su pored Spajićeve i Baćićeve učestvovale i Pavlovićeva, Novakovićeva, Jovanovićeva, Nataša Laćarački i Tatjana Jelača. Tatjana Jelača postavlja rekord Srbije i Crne Gore u bacanju koplja za pionirke.

2005. godina započinje sa uspešnim zimskim nastupima, učešćem Pavlovićeve i Jovanovićeve na dvoranskom prvenstvu Balkana za seniorke u Atini. Na seniorskom Kupu SCG Sirmijumova ekipa sastavljena isključivo od juniorki osvaja II mesto.
Postavlja se rekord SCG za starije juniorke na 4x100m u sastavu Laćarači, Novaković,Jovanović, Pavlović. Na Olimpijskom Festivalu Mladih Evrope u Linjanu učestvuju Dunja Spajić u skoku u vis gde zauzima 9. mesto, Aleksandra Pavlović na 400m sa plasmanom na 11. mesto te Nataša Laćarački na 100m.
Na prvenstvu sveta za mlađe juniorke u Marakešu takmiče Pavlovićeva na 400m,i Laćarački na 100m gde njih dve učestvujući u državnoj štafeti 100-200-300-400m i postavljaju rekord SCG. Na Kupu Evrope I liga u Liriji takmiči pet Sirmijumovih atletičara , a Tomaševićava osvaja I mesto.Na prvenstvu Balkana za seniore takmiči 7 atletičara, Tomaševićeva osvaja zlato u disku, Jovanovićeva bronzu na 4x100m. Na
svetskom prvenstvu za seniore Tomaševićeva osvaja izvanredno 7. mesto, na Mediteranskim igrama uzima zlato, a na Univerzijadi bronzu. Tomaševićeva u toku godine 3 puta popravlja seniorski rekord države u disku. Na prvenstvu Balkana za mlađe juniorke Pavlovićeva i Laćarački osvajaju srebro na 4x100m, na prvenstvu Balkana za starije juniorke Spajićeva osvaja bronzu u skoku u vis,Novakovićeva srebro na 4x100m a Laćarački i Pavlovićeva i Jovanovićeva medalje u štafetama. Na kupu Srbije za juniorke osvaja se ubedljivo prvo mesto mesto.Takmičeći na ECCCJ u Beogradu u B grupi atletičarke Simijuma više nego ubedljivo pobeđuju čime se plasiraju među 8 najboljih ženskih juniorkih ekipa Evrope. Ovo renomirano takmičenje AK Sirmijum organizuje zajedno sa Beogradskim Partizanom. Tatjana Jelača i ove godine dva puta popravlja rekord države za pionirke u bacanju koplja, dok Milica Macanović sedmi put za redom pobeđuje na Krosu RTS-a. Inicijativom čelnih ljudi Sirmijuma, pre svega Zorana Miščevića kao Predsednika Opštine Sremska Mitrovica ,na prostoru Parka kod KP doma na kom je u grubim radovima pod krov stavljen i klubski objekat, započinje izgradnja prvog atletskog stadiona u Državi.2006. godina je godina značajna kao godina u kojoj je završen atletski stadion u Sremskoj Mitrovici pod nazivom Atletski Centar Sirmijm koji je dobio sertifikat IAAF-a, godina u kojoj je atletski klub Sirmijum sa svojim juniorkama takmičeći u A grupi ECCCJ u Moskvi zauzeo izvanredno peto mesto u Evropi.
Na prvenstvu Balkana za mlađe juniorke Laćarački osvaja medalju na 4x100m, dok na prvenstvu Balkana za starije juniorke Dunja Spajić osvaja bronzanu medalju u skoku u vis, a Laćarački medalje u štafetama 4x100m i 4x400m. U seniorskoj reprezentaciji Srbije učestvuju Tomaševićeva, Đukić, Spajićeva, Laćarački, Pavlović .Na prvenstvu Balkana za seniore Đukić osvaja bronzanu medalju u bacanju koplja. Na prvenstvu Evrope za seniore Tomaševićeva osvaja odlično 8. mesto čime se učvršćuje u eliti ove discipline.Pioniri AK Sirmijum osvajaju po prvi put SPAL- srpsku pionirsku atletsku ligu usastavu Nikola Milinković,Bojan Umetić,Vladimir Kostić,Nikola Spajić,Miloš Vuković i Bojan Simić.Pionir Milinković, nakon svega 4 meseca treninga postavlja rekord Srbije na 300m.2007.godina je godina istorijskog ekipnog uspeha AK Sirmijum, godina u kojoj su juniorke Sirmijuma takmičeći četvrtu godinu za redom na ECCCJ , u Brnu u A grupi zauzele izvanredno III mesto u Evropi čime su ostavile nezaboravan trag u Srpskoj atletici. Isto tako , konkurišući sa ekipom juniora koji su se plasirali za ECCJ za 2008. godinu Klub dobija organizaciju ovog prestižnog takmičenja u svom gradu sledeće godine. Na seniorskom ekipnom prvenstvu Srbije muškarci osvajaju II mesto, a devojke III.
Na zimskom Kupu Evrope u bacanjima na Jalti Tomaševićeva osvaja medalju.
Na prvenstvu Sveta za mlađe juniore u Ostravi Tatjana Jelača ostvaruje izvanredno 6. mesto u bacanju koplja, dok je zapaženo nastupio i Nikola Milinković na 100m i 200m .Na prvenstvu Evrope za juniore u Hengelu učestvuje i Laćarački na 100m i 200m. Na Olimpijskom Festivalu mladih Evrope-EJOF-u u Beogradu fenomenalan uspeh ostvaruje Tatjana Jelača koja osvaja zlatnu medalju sa rekordom Igara, rekordima Srbije za mlađe i starije juniore te rekordom Srbije za seniorke. Milinković na istom takmičenju osvaja 11. mesto u Evropi na 100m i 200m.. Tomaševićeva ponovo osvaja bronzu na Univerzijadi ovaj put u Bankoku, kao i zlato na prvenstvu Balkana za seniorke. Na prvenstvu Balkana za mlađe juniore u Eskišehiru Jelača uzima zlato u koplju, Milinković bronzu na 4x100m. Na prvenstvu Balkana za starije juniore u Kragujevcu Jelača osvaja zlato u koplju, Milinković bronze na 100m i 4x100m, te zlato na 4x400m, Laćarački zlato na 4x100m , a Spajićeva bronzu u skoku u vis.Početkom godine Predsednik Kluba je postao Aleksandar Spajić, Sportski direktor Goran Pavlović. Klubski objekat je iste godine u potpunosti završen i opremljen, nabavljena je znatna trenažna i takmičerska oprema tako da su uslovi za atletiku koje je klub time dobio postali možda i najbolji u celoj Srbiji.


2008 godina za Sirmijum počinje nastupima na zimskom Kupu Evrope u bacanjima u Splitu gde Tomaševićeva uzima srebro, a Jelača debituje.Tatjana Jelača u toku godine još tri puta popravlja seniorski i juniorski rekord Srbije u koplju, u Baru, u Kragujevcu gde ostvaruje B olimpijsku normu, te na Svetskom prvenstvu za starije juniore u Biđgošću na kom ostvaruje najveći uspeh u istoriji kluba, osvaja bronzanu medalju na svetskom prvenstvu. Na svetskom prvenstvu za starije juniore učestvuje u Miloš Petrović u skoku u vis. Na Olimpijske igre u Peking odlaze dve članice kluba, Tomaševićeva i Jelača te trener Krtinić. Na seniorskom prvenstvu Balkana zlato osvaja Tomaševićeva, na prvenstvu Balkana za juniore u Istanbulu Milinković osvaja srebro na 200m, bronze na 100m i 4x100m pri čemu postavlja i rekorde Srbije za mlađe juniore na 100m i 200m.Seniorski prvaci Srbije 2008.god. su bili Tomaševićeva disk, Đukić koplje, Spajićeva vis, Jelaca koplje, a apsolutno najbrzi na seniorskim listama Srbije na 100m i 200m je Milinkovic. Na prvenstvu Balkana za mladjejuniore u Baru Milinkovic uzima zlatne medalje na 100m i 400m, Koviljac Srecko srebrnu u skoku u vis, dok Umetic Bojan takmiceci van konkurencije ostvaruje treci rezultat na takmicenju.
AK Sirmium je imao veliku čast i obavezu koje je opravdao sprovođenjem više nego uspešne organizacije ECCCJ A grupa u Sremskoj Mitrovici uz učešće preko 400 gostiju iz cele Evrope .O uspešnoj organizaciji svedoči i pismo čestitke predsednika EAA Hajnca Virca. Sa ekipom juniora koja prvi put takmiči klub ostvaruje odlično IV mesto u Evropi. Miloš Petrović osvaja zlatnu medalju u skoku u vis, a Vedran Samac srebro u bacanju koplja.


2009 godina je godina koja je obilovala međunarodnim takmičenjima, od kojih su dva velika održana u Srbiji, Univerzijada u Beogradu, te Prvenstvo Evrope za juniore u Novom Sadu . No krenemo li redom moramo se dotaći Kupa Evrope za seniore, A grupa održanog u Norveškoj gde je Sirmijum seniorskoj reprezentaciji Srbije dao tri atletičara, i to Draganu Tomašević koja je pobedila u bacanju diska, Dunju Spajić vis i Miodraga Đukića koplje. Drugo veliko međunarodno takmičenje Mediteranske igre održane u Peskari Italija su donele Sirmijumu srebrnu medalju zahvaljujući kome drugom nego Dragani Tomašević . Svetske studentske igre, Univerzijada je sa velikom medijskom pažnjom održana početkom jula u Beogradu gde su pred domaćom publikom nastupila ni više ni manje čak 4 atletičara Sirmiuma, i to debitant Vedran Samac u bacanju koplja , Miodrag Đukić u istoj disciplini, Dunja Spajić u skoku u vis i naravno Dragana Tomašević u bacanju diska. Kuriozitet je da osim pomenutih četvoro iz celog Srema ni u jednom drugom sportu nije nastupio na Univerzijadi ni jedan drugi sportista. Istog jula meseca u Novom Sadu je održano prvenstvo Evrope za juniore gde je Sirmium opet bio masovan sa tri učesnika i to Vedrano Samcom koji je takmičio u finalu u bacanju koplja, Nikolom Milinkovićem na 100m i 200m, te Bojanom Umetićem u bacanju kugle. Vredno je spomenuti da je Tatjana Jelača koja je pola godine pre Evropskog prvenstva napustila Klub osvojila zlatnu medalju na istom takmičenju. Prvenstvo Balkana za starije juniore je donelo Sirmijumu još jednu balkansku titulu, zlatnu medalju u bacanju koplja Vedrana Samca, te učešće još tri atletičara, Srećka Koviljca u skoku u vis, Bojana Umetića u bacanju diska i Nikole Milinkovića u štafetama 4x100m i 4x400m . U reprezentaciji Srbije na prvenstvu Balkana za mlađe juniore je nastupio Stefan Tešanović u bacanju koplja. Muška juniorska ekipa osvaja titulu ekipnog prvaka Srbije i pravo da 2010. po šesti put učestvuje na Kupu evropskih šampiona za juniore.I u 2009 godini atletičari Sirmiuma popravljaju rekorde Srbije, ovaj put Vedran Samac tri puta popravlja juniorski rekord Srbije u bacanju koplja.Kao pojačanja Crvene Zvezde na ECCCJ u Moskvi A grupa Nikola Milinković osvja srebro na 100m i 4x100m, a Bojan Umetić bronzu u bacanju diska. 2009. je godina kada je prvi put zaživeo visoko organizovan i stručan rad sa najmlađim kategorijama po standardima najorganizovanijih klubova, a sve zahvaljujući mladom stručnjaku, profesoru Prokoć Aleksandru, bivšem atletičaru Sirmiuma.


2010 je godina je mirna takmičarska godina koja je započelasa učešćem Dragane Tomašević i Miodraga Đukića na Kupu Evrope u Beogradu u okviru seniorske reprezentacije Srbije. U ovoj godini, posle dugog niza nisu održana prvenstva Balkana za seniore i juniore zbog opšte svetske finansijske krize čime je propuštene mogućnost osvajanja medalja za Sirmijum na ovim takmičenjima . Na seniorskom prvenstvu Srbije medalje za Sirmijum osvajaju Vedran Samac, Nemanja Jaćimović, Miloš Petrović, Ivona Šarić, Bojan Umetić, Mirko Roman, iako su sa šampionata izostali Dragana Tomašević i,Miodrag Đukić i Dunja Spajić . Iako je bio vrlo blisko ostvarenju norme u bacanju diska za svetsko prvenstvo juniora , Bojan Umetić ne uspeva da ostvari rezulltat sa kojim bi otputovao u Kanadu . Na ekipnom prvenstvu Srbije za starije juniore Sirmijum ubedljivo trijumfuje ispred 4 beogradska kluba. Na najvažnijem kontinentalnom atletskom takmičenju, prvenstvu Evrope za seniore Dragana Tomašević ostvaruje najbolji plasman u karijeri, zauzima 6. Mesto u bacanju diska. I konačno na klubskom prvenstvu Evrope za juniore, na ECCCJ u Bidgošću, Poljskoj muška ekipa Sirmijuma ostvaruje izvanredno III mesto, čime izjednačuje uspeh devojaka iz 2007. Godine iz Brna. Uspeh je veći time jer su u ekipi učestvovali i takmičili svi aktivni juniori Sirmijuma . Ostvarena je pobeda u štafeti 4x400m, Srebra su osvojili Bojan Umetić u kugli te štafeta 4x100m, a bronze Umetić u disku i Jaćimović Nemanja u trci na 110m prepone .Ekipi su veliki doprinos dali još Marko Smiljanić, Srećko Koviljac, Stefan Tešanović, Goran Radaković, Nikola Spajić, Miloš Vuković, Petar Đurić i Dragan Gmizić uz podršku Nikole Milinkovića i Vladimira Kostića.
Veliki uspeh i rezultatski učinak u ovoj godini je ostvario Vedran Samac u bacanju koplja osvajanjem II mesta na priznatom internacionalnom mitingu u Ljubljani sa me]unarodno vrednih 75,06m što je na svega 30cm od rekorda Srbije za mlađe seniore.
TENISKI KLUB "ZMAJ"
Teniski klub "ZMAJ" osnovan je 25. maja 2002. godine u Sremskoj Mitrovici. Za sada ima tri teniska terena koji imaju zemljanu podlogu. Jedan teren se nalazi u naselju Matije Huđi kod osnovne skole "Jovan Jovanović Zmaj", dok se dva terena nalaze u Bloku B. Tereni poseduju reflektorsko osvetljenje. Treninzi se održavaju i zimi i leti, ali u toku zimskog perioda treninzi se održavaju u sali osnovne škole "Jovan Jovanovic Zmaj".
AdresaJanka Veselinovića bb, Sremska Mitrovica
PredsednikJovo Muratović
Telefon064/154-77-42, 064/938-51-75
Emailtkzmaj@yahoo.com
Webwww.tkzmaj.com
detaljnije...
U 2010. godini klub je uspeo da dobije organizaciju 4 republička, seniorski i 3 pionirska turnira, koji su odlična prilika za naše članove da osvajajući bodove na svom terenu napreduju na rang listi.

Sa članovima kluba rade četiri trenera: Jovo Muratović, Đorđe Vujanović, Vladimir Petković i Srđan Muratović.FUDBALSKI KLUB "SREM" SREMSKA RAČA
FK "Srem" je osnovan prvo pod nazivom "Sloga", odmah po završetku Drugog svetskog rata. Fudbalsko igralište se u početku nalazilo tamo gde je sada zdravstvena stanica, ali se ubrzo preselilo 1955. na mesto na kojem se nalazi i danas.
1967. godine naziv kluba se promenio tako što su slučajnim izborom između naziva "Sloga", "Omladinac" i "Srem", odabrali naziv "Srem", koji je ostao do danas.
AdresaSremska Rača, 10. Marta bb
PredsednikRadivoje Golubović
KontaktRadivoje Golubović
Telefon060/667-8955
Emailradgolubovic@gmail.com
UDRUŽENJE ZA SPORT I REKREACIJU "OLIMPIX"
Udruženje za sport i rekreaciјu “Olimpiks” osnovano јe septembra 2008.godine. Cilj udruženja јe usmeren na edukaciјu dece i omladine iz oblasti sporta i rekreaciјe, organizovanja rekreativnih aktivnosti u svim uzrasnim kategoriјama kao i integraciјu dece i omladine i svih ljubitelja sporta u programske sadržaјe udruženja. U skladu sa tim ciljem, organizovana јe školica sporta “Olimpiks” kao baza za ostvarivanje programa rada udurženja.
Cilj školice sporta јe pozitivan uticaј na integralni razvoј dečiјeg organizma, a to podrazumeva pozitivnu transformaciјu celokupnog psihosomatskog statusa dece u ranom detinjstvu. Režim fizičkog vejbanja zasnovan na konceptu zabavnih i interesantnih kompleksa kretnih aktivnosti koјe imaјu prvenstveno uticaј na kordinaciјu, ravnotežu, gipkost, snagu ali i na kreativnost, povećanje sigurnosti i vere u sopstvene mogućnosti. Godišnji plan temelji se na elementima bazičnih sportskih grana (atletika, gimnastika, plivanje) koјi omogućavaјu visoku frekvenciјu prirodnih oblika kretanja- hodanja, trčanja, skakanja, bacanja, kolutanja, kotrljanja…

bazencic
Školicu je u protekle dve godine pohađalo preko 150 dece uzrasta od 3-9 godina. Rad je organizovan po uzrasnim grupama. Grupa A uzrast od 3-5 godina i grupa B uzrast od 6-9 godina. U svaku grupu je uključeno od 25 do 30 dece. Unutar svake grupe deca su podeljena u još tri podgrupe, a u radu dominiraju metodičko-organizacione forme metod stanica i kružni metod. Trenažni proces se obavlja dva puta nedeljno za svaku grupu, a u periodu maj-jul uvodi se i treći trening na bazenu. Rad sa decom sprovode profesori fizičkog vaspitanja: mr. Dejan Savičević, prof. Valentin Vasov i prof. Joca Kopčić. Nakon završenog programa (grupa B) deca stiču i poseduju kretna iskustva iz raznih sportova što omogućava ranu spesijalizaciju i usmerenja ka vrhunskom sportskom stvaralaštvu.
Emailolimpx.sm@gmail.com
Webwww.olimpix.rs
detaljnije...
PROGRAM

OSNOVNI CILj:

Uticaj na integralni – višedimenzionalni psihosomatski status dece ranog detinjstva
Zadovoljavanje dečije potrebe za kretanjem
Razvijanje zdravstvene kulture u cilju sopstvenog zdravlja i zdravlja populacije
OSNOVNI ZADACI:

Omogućiti detetu primenom strukturnih motoričkih operatora sticanje iskustva o sebi, drugima i svetu oko sebe
Podsticati pozitivan stav prema zdravom načinu života
Usvajanje znanja o monostrukturalnim i polistrukturalnim kretnim aktivnostima karakterističnim za sportove u zavisnosti od individualnih razvojnih karakteristika deteta
PLANIRANjE I PROGRAMIRANjE RADA U SPORTSKOJ ŠKOLICI

Programski sadržaji zasnovani na sticanju biotičkih motoričkih znanja omogućavaju:
Razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti
Zadovoljenje dečije potrebe za igrom
Edukaciju motoričkih znanja, umenja i veština
Razvoj moralnih osobina i radnih navika, samopoštovanja, empatije i poštovanja pravila igre
Comments are closed.
FUDBALSKI KLUB "GRANIČAR" KUZMIN
STONOTENISKI KLUB KUZMIN
Stonoteniski klub Kuzmin osnovan je 14.03.2001. godine sa sedištem u Kuzminu, ulica Zadružna br. 1.
Klub pored takmičarskih aktivnosti uzima učešće u radovima i akcijama za razvoj i unapređenje sela.
Sportsku organizaciju zastupa Mirković Duško, klub broji 48 članova i veći broj rekreativaca i simpatizera kluba.
Sportske aktivnosti obavlja na teritoriji Republike Srbije.
AdresaZadružna 1 Kuzmin
PredsednikDuško Mirković
KontaktDuško Mirković
Telefon022/664-523, 069/664-851
KLUB PRIMENJENE SAMOODBRANE
Klub Prmenjene Samoodbrane Sremska MItrovica , je osnovan 03.Augusta 1997.godine u Sremskoj Mitrovici, ragistroovan je 15.03.2000.Godine. u ministarstvu za omaladinu i sport U Beogradu.
Osnivaci kluba su Zdenka Spanovic i Tibor -Tibika Nadj.
detaljnije...
Na treninzima u klubu se vezbaju tehnike samoodbrane, a sastoje se iz elememnata raznih borilackih vestina, koje se vezbaju u Svetu, a i kod nas u Srbiji.

Treniranjem u gore navedenom Klubu, vezbaci sticu dobru fizicku kondiciju, veestinu, a i samopouzdanje.
lanovi kluba na treninzima nose kimona i pojaseve, kojima se rangiraju za polozeno zvanje.
Vezbanje vestine Primenjene Samoodbrane, vaspitno deluje: Slabi postaju jaki, a Jaki Plemeniti!

Treninge vode: Tibor-Tibike Nadj, Nenad Spanovic i Branislav Zjalic, koji imaju crni pojas iz date vestine.

Treninzi se odrzavaju tri pute nedeljno u foajeu fiskulturne sale Prehrambeno, hemijske, Sumarske, Tehnoloske Skole u Sremskoj MItrovici, sa terminima: Ponedeljak, Sreda i Petak u trajanju od 19 i 30 do 21oo casova.
MOTO-KLUB ''SREM'' SREMSKA MITROVICA
Moto-klub ''Srem'' iz Sremske Mitrovice osnovan je u proleće 1976. godine, na inicijativu rukovodstva moto-kluba ''Slavonija'' iz Osijeka, u kojem je grupa zaljubljenika u motore iz Sremske Mitrovice prisustvovala Prvomajskom mitingu motorista iz cele SFRJ.
Webwww.mcsrem.com
detaljnije...
Klub je osnovan kao moto sekcija Auto-moto saveza Sremske Mitrovice, i u njegovom sastavu ostaje sve do 1994. godine, od kada deluje samostalno.
Klub su osnovali: Stevo Nikolić (koji je izabran za prvog predsednika kluba, i na toj funkciji ostaje sve do 1994. godine), kao i Karalić Božidar, Stojanović Josip, Vesković Miodrag, Milenko Kolibar-Krkelja (sadašnji predsednik kluba), braća Plavšić, Dragan Janjić, braća Živković, Pera Galečić...i drugi.
Klub danas broji 69. članova, od čega je desetak dama.
Moto-klub ''Srem'' je organizovao prvi susret motorista prvog vikenda u maju 1994. godine, kada je stiglo oko 200 motora sa posadama, da bi ove godine, na 13-om susretu, taj broj premašio 1000!!!
Klub sarađuje sa svim klubovima u Srbiji, ali i sa klubovima iz susednih zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Mađarske...itd., na čije moto-mitinge redovno šalje svoje članove.
Osnovni smisao delovanja moto-kluba ''Srem'' jeste: negovanje i razvijanje saobraćajne kulture, širenje prijateljstva i saradnje, negovanje ljubavi prema brzinama, prema rok muzici, prema lepim ženama, prema jednakostima svih vrsta...
TEKVONDO KLUB "SIRMIUM"
Tekvondo klub Sirmium je osnovan 2010. godine sa ciljem da privuče mlađe ljubitelje borilačkih sportova. Klub je član WTF-a (World Taekwondo Federation), Tekvondo Asocijacije Srbije i Tekvondo Asocijacije Vojvodine. Članovi kluba se takmiče u disciplinama: Sportska borba (Olimpijska disciplina) i Poomsae (Forme, tehnička disciplina). Treninge vodi Darko Jović, koji je svoj trenerski rad započeo u beogradskoj Crvenoj Zvezdi.
AdresaTihomira Vasiljevića 11b, Salaš Noćajski
PredsednikDarko Jović
Telefon065 27 22 270
Emailtkdsirmium@gmail.com
detaljnije...
Tekvondo je borilački veština poreklom iz Koreje, odlikuje se brzim i atraktivnim nožnim udarcima. Danas se smatra jednom od najpopularnijih borilačkih veština u svetu. Disciplina tekvondoa, sportska borba, je priznata od strane Međunarodnog Olimpijskog Komiteta kao olimpijski sport i uvrštena je u program letnjih olimpijskih igara.
KOŠARKAŠKI KLUB "SREM"
AdresaSvetog Dimitrija 36
PredsednikUmetić Boško
Telefon+381 22 617 163
VING CUN KUNG FU KLUB "DRAGON"
Na inicijativu nekoliko prijatelja, vezbaca kineske Borilacke Vestine Wing Chun Kung Fu,
2004. godine Majstor Nenad Koviljac pocinje sa treninzima,
i u pocetku to je bila grupa od desetak vezbaca a kasnije kako raste broj vezbaca, pocetkom 2006. godine osniva
WING CHUN KUNG FU klub "DRAGON", i pocinje rad i treninge u sali u naselju "Orao" u Atomskom Sklonistu i sa klubom
ucestvuje na mnogim javnim demonstracijama borilackih vestina kao i na takmicenjima tipa Sanda i Le Tai, vracajuci
se sa zlatnim i srebrnim odlicijima sirom drzave i Evrope.
PredsednikNenad Koviljac
Telefon062/567-551
Emailsifunenad@yahoo.com
Webwww.nenadkoviljac.com www.koviljacwingchunkuen.blogspot.com
detaljnije...
Jos 1998. godine na prvenstvu Srbije u Beogradu, Nenad osvaja prvo mesto u disciplini chi sao i drugo mesto u
disciplini TaoLu (forme) u izvodjenju druge forme - Chum Kill.
U Nemackoj u gradu Karlsruhe 2000. godine na svetskom kupu u reprezenataciji Srbije osvaja prvo mesto u disciplini
Chi sao (slepljene ruke) i u disciplini Free Fighting (SanSho) srebrnu medalju.
Na Sanda kupu u Zemunu 2002. zlatnu medalju. 2007. godine u junu Taolu (Biu jee) prvo mesto u Kikindi, i
2007. u decembru u Sremskoj Mitrovici na drzavnom prvenstvu uzima prvo mesto u disciplini Taolu (Biu jee)
a takmicari iz kluba Arsenije Jelovac osvaja prvo mesto u Sansho borbama i Stojanovic Goran drugo mesto u disciplini Sanda.

Klub Dragon se bavi izucavanjem kineske Borilacke Vestine Wing Chun Kung Fu ili u inostranstvu vise poznato kao Ving Tsun.
Postoji mnogo linija ove vestine a posle dvadesetogodisnjeg iskustva u izucavanju William Cheung Traditional Wing Chun,
klub "Dragon" sada izucava originalnu liniju Wing Chun-a Velikog Majstora Jip Man-a i Majstora Wong Shun Leunga koji je
ucio i cuvenog Bruce Lee-ja. Klub Dragon je stupio u kontakt sa cuvenim Nemackim majstorom Filip Bajerom koji je
direktan Wong Shun Leungov ucenik a Majstor (Sifu) Nenad Koviljac, kao predstavnik kluba Dragon, ucesnih Filipovih
Evropskih seminara gde se i skuplja najvece znanje.

Tokom godina iz kluba Dragon proizilazi nekoliko odlicnih instruktora i majstora kao sto su Sifu Radoslav Curcic,
sifu Jelovac Arsenije,kao i sifu Stolic Svetozar i Sifu Goran Gombos, instruktor Nikola Mitrovic (Beograd),
instruktor Todic Nenad (Platicevo). Neki od njih su vec treneri u velikim klubovima a istakao bih Radoslava Curcica koji ima
preko 100 ucenika u klubu "KUEN" u Novom Sadu a i dalje posecuje treninge u Dragonu u Mitrovici.

Klub "Dragon" ima za cilj obuku mladih polaznika pa tako postoji i grupa sa decom od 7 do 12 godina u posebnom terminu
sa posebnim programom samoodbrane i usavrsavanja vestine shodno njihovom uzrastu.

Postoji i takmicarski tim u sklopu kluba sa strucnjacima koji osposobljavaju borce za turnire,
takmicenja tipa Sanda, Sansho, Taolu, Chi Sao kao i grupa rekreativnih polaznika.

Wing Chun Kung Fu klub Dragon i dalje odrzava svoje treninge u naselju "Orao" u sali u Atomskom Sklonistu
u glavnim terminima: Ponedeljak od 19h, Sreda od 19h i Subota od 18h.FUDBALSKI
OMLADINSKI ODBOJKAŠKI KLUB ''SREM 2006'' S.MITROVICA
Omladinski Odbojkaški klub ''Srem 2006'' je osnovan u jesen 2006. godine, prestankom postojanja OK ''Srem Simeksa''.
Klubska boja je plava.
Uprava kluba: predsednik kluba - Branko Krstić, sportski direktor - Zoran Erić, treneri - Nikola Kapric (muškarci) i Dragan Rađenović (žene), sekretar - Aleksandar Vaščanin.
AdresaŠišatovačka 42, Sremska Mitrovica
PredsednikBranko Krstić
Telefon063/1722017 065/2680114
Emailoksrem@gmail.com
detaljnije...
OOK ''Srem 2006'' danas je član Druge lige Srbije, sa ambicijama za povratak u prvoligaško društvo. Za samo dve sezone, osvajanjem 1. mesta u Drugoj, potom i u prvoj ligi Vojvodine, klub je vratio mitrovačku mušku odbojku u Drugu ligu Srbije.. OOK ''Srem 2006'' danas je član Druge lige Srbije, sa ambicijama za povratak u prvoligaško društvo. Klub, trenutno, u takmičarskom pogonu ima 30-ak licenciranih igrača u svim uzrasnim kategorijama, 2 trenera i 3 pionirska punkta. Ekipa trenira u više objekata u gradu, a svoje utakmice igra u hali Pinki.
Uspesi kluba:
2006/2007 - Prvaci II Vojvođanske lige
2008/2009 - Prvaci I Vojvođanske lige
Najuspešniji sportisti koji su igrali i igraju za OK Srem su: Vladimir Radović, Branislav Cvitković, Rajko Petrović, Dragan Marijanović, Željko Dadić, Branko Roljić, Duško Novoselac, Nikola Kapric...
PLIVAČKI VATERPOLO KLUB ''SREM'' SREM.MITROVICA
Klub postoji od juna 1994. godine i svoje treninge je izvodio na bazenima u Novom Sadu, Vrdniku, Šapcu, Badovincima, Zemunu, Erdeviku, Krsmanovači, a od pre tri godine u privatnom bazenu u Sremskoj Mitrovici, i to samo leti, dok se zimi trenira u Vrdniku. Ukupan broj takmičara - 65
AdresaJovana Cvijića bb/13, Sremska Mitrovica
PredsednikDragan Čudić
Telefon069/610-276 (Dragan Čudić); 063/545-963; 060/3334489
Emailplivvatklubsrem@nadlanu.com
detaljnije...
Klub ima veliki broj pionira i, na žalost, zbog loših uslova rada, plivači napuštaju klub po upisivanju srednje škole. U klubu je obučeno oko 11.000 dece neplivača, što je i najveći uspeh. Takmičari učestvuju na maratonima za Kup Srbije i masovno na ''B'' prvenstvu Srbije, gde su u samom vrhu. Sam klub organizuje nekoliko takmičenja, kao što su Prvenstvo Srema, Mitrovački maraton i Novogodišnji miting (po 16 puta do sada). Na prvenstvima Srbije i Vojvodine, plivači PVK ''Srem'' su često plivali u finalnim trkama, a najveći uspeh kluba je ekipno prvo mesto na ''B'' prvenstvu Srbije 2008. godine.
Treneri:
Dragan Čudić - osnivač kluba, licencirani trener plivanja,
Marketanović Ivica - profesor FV, 14 godina u klubu, licencirani trener plivanja,
Maljković Nikola - 10 godina u klubu,
Grujičić Sava - profesor FV, 10 godina u klubu
''SOKOLSKO DRUŠTVO'' SREMSKA MITROVICA
Sokolsko društvo osnovano je 1905. godine kao udruženje gradjana, i kao takvo radilo je do 1912. godine. Decembra 1918. godine, obnovljen je rad Sokolskog društva, a od 1923. godine izdvaja se Srpski soko i Hrvatski soko.
Od 1966. do 1998. godine, društvo se zove Društvo za fizičko vaspitanje ''Partizan'' i kao takvo sa svojom delatnošću, tj. menja svoj naziv u Sokolsko Društvo.
Boja društva je plavo-žuta. Društvo ima zaštićen znak: Soko raširenih krila sa ručnim tegom u kandžama.
Treneri: prof. Mlađen Jakovljević i prof. Dalibor Bojanić uz pomoć volontera
AdresaMasarikova br. 2, Sremska Mitrovica
PredsednikBranislav Isaković
Telefon022/622-194
Emailsokolskodrustvo.sm@nadlanu.com
detaljnije...
Od 1998. godine pa do danas u Sokolskom društvu se radi sa delatnostima koje su bazirane na gimnastici, kao i rekreativnim oblicima drugih sportova.
U periodu postojanja, najbolje rezultate ostvarila je muška reprezentacija osvajanjem 2. mesta, u konkurenciji juniora, na Prvenstvu stare Jugoslavije (SFRJ) 1976. godine.
Najbolje rezultate za Reprezentaciju Jugoslavije, ostvarili su: Dabović Branka, Burmazović Branka, Červenjak Branislav, Grabić Draško, Todić Milenko, Šarac Dušan, i dugogodišnji reprezentativac SFRJ - Mlađen Jakovljević.
Najznačajnije rezultate od sadašnjih članova su prvakinje države za kadetkinje (2006) u sastavu: Marić Monika, Milinković Nina, Pisarević Maja i Tadić Tanja.
Najbolji rezultat jedne vežbačice Sokolskog društva ostvarila je Pisarević Maja na Balkanskom prvenstvu 2009. godine, osvojivši drugo mesto na parteru.
Trenutno u Sokolskom društvu postoji više vrsta aktivnosti sa oko 200 članova, gde najvažniji oblik ima gimnastika kao sport.
Vrste gimnastike: razvojna gimnastika (3-5 godina), predškolska gimnastika (5-7 godina), ''c'' program (7-11 godina), ''b'' program (11-15 godina), ''a'' program (7-20 godina), školska gimnastika (7-19 godina), korektivna gimnastika, aerobik, ritmička gimnastika, ženska rekreacija, muška rekreacija, tenis, fizička priprema, škola klizanja, aktivnosti u prirodi, letnji kampovi, zimski kampovi, organizacija izleta.
AIKIDO KLUB "SIRMIJUM"
Davne 1993 godine na Inicijativu Kuzmanovic Dragana AIkido klub "Sirmium" poceo je sa radom u prostorijama Dzudo kluba "Sirmium" ulica Fruskogorska Br.41 . Nas Sensei i Osnivac direktan je Ucenik Shihana Mirka Jovandica Predsednika Aikido Saveza Srbije i Pionira Srpskog i Jugoslovenskog Aikido-a koji je nosioc zvanja 6 .Dan . Danas klub svoje Treninge i nastavni proces realizuje u jednoj od najmodernijih Sala u okruzenju . Nasa Sala prekrivena je sa preko 100m2 Tatamija najkvalitetnijeg Kvaliteta Francuske Firme Sfam Norris ...
Danas u klubu Trenira preko 5 Majstora ove prelepe Borilacke vestine . Treninge vodi Sensei Nikolic Damir kao zamenik Trenera dok sve INstrukcije dobija direktno od naseg Sensei-a Kuzmanovic Dragana koji Treninge vodi po potrebi zbog obaveza koje ima u Aikido klubu "Srce Srema" gde je inace nas Sensei Glavni Trener i inicijator za osnivanje kluba u Rumi ...Pored Aikido kluba "Sirmium" Sala za Borilacke Vestine Dom je jos tri Borilacke Vestine poreklom sa dva Kontinenta - Japanski Dzudo i Brazilska Kapuera u DZiu DZica . Aikido klub "Sirmium" clan je Svetske Aikido Federacije sa Sedistem u Tokiju , Evropske Aikido Federacije sa Sedistem u Parizu , Aikido Saveza Srbije sa Sedistem u Beogradu ( Sportski Centar Olimp na Vracaru ) i cln Aikido Saveza Vojvodine sa sedistem u Rummi ...
AdresaFruskogorska 41, Sremska Mitrovica
PredsednikKuzmanovic Dragan
Telefon064/56-41-340
Emailkuzmadragan@gmail.com